Draadloos netwerk

Integrio installeert en beheert schaalbare Wi-Fi netwerken op basis van UniFi producten geleverd door Ubuquiti. Afhankelijk van de noden van de klant worden er 1 of meerdere unifi punten geïnstalleerd.

Deze Unifi punten werden ontworpen voor gebruik in een professionele omgeving en worden centraal beheerd door Integrio.

Ze laten toe dat gebruikers zonder problemen zich kunnen verplaatsen door het gebouw terwijl zij verbonden blijven met het Wi-Fi netwerk.

Uitbreiding van het Wi-Fi netwerk is mogelijk door het plaatsen van additionele Unifi punten. Deze producten zijn geïntegreerd met de “ConnecThor” oplossing zowel in beheer maar ook qua veiligheid en performantie.

Wanneer u meerdere access punten van Ubiquiti gebruikt in combinatie met de controller software, kunt u gebruik maken van seamless roaming zodat gebruikers rond kunnen lopen en de access punten onderling een actieve verbinding van elkaar overnemen zonder dat de verbinding wegvalt. Dit zorgt voor een zeer sterk Wi-FI netwerk.

unifi_new_rangePower over Ethernet
De Ubiquiti UniFi access punten wordt standaard geleverd met power over ethernet (PoE) voeding van 24 volt. Deze voeding bestaat uit een klein blokje en een stekker. Het blokje heeft 2 netwerk aansluitingen, 1 voor naar uw router of switch en de 2e poort voor een connectie met de Ubiquiti. Uw Ubiquiti access point wordt op deze manier door 1 kabel aangesloten op uw netwerk en direct van voeding voorzien. Indien het netwerk wordt voorzien met een PoE switch, halen deze punten hun stroom direct van de switch.